Om MediFransk
Brobygning til frankrig
Brobygning til Frankrig

+45 41 24 93 51

Brobygning til Frankrig
Brobygning til Frankrig

Om MediFransk

Idéen bag MediFransk

Bred forretningserfaring

Frédéric Bernard

Det jeg vil opnå med MediFransk er at hjælpe danske og franske virksomheder med at etablere et velfungerende samarbejde, selvom den kulturelle afstand kan virke uoverkommelig. Der kan være tale om kunde/leverandør forbindelser, datter- og moderselskaber, konsulenter, eller dialog/forhandling med opkøbskandidater. Fagligt kan det dreje sig om salg, marketing, indkøb, kvalitetsledelse, produkt- eller forretningsudvikling eller ledelse i bred forstand.


Jeg har over 20 års erfaring fra danske medicovirksomheder, i lederstillinger med international kontaktflade, og i funktioner som dækker stort set hele værdikæden, fra udvikling til salg og forbi produktion, marketing og kvalitet. I mit professionelle virke har jeg flere gange oplevet situationer, hvor samarbejdet mellem en dansk virksomhed og virksomhedens udenlandske samarbejdspartner ikke fungerede, selvom fagligheden eller viljen til at skabe resultater ikke manglede.


På grund af min franske baggrund har jeg især lagt mærke til situationer hvor Frankrig var involveret: En dansk salgschef som var ved at fornærme betydningsfulde franske key opinion ledere, en fransk organisation som mistede modet efter at være blevet opkøbt af en dansk virksomhed, en fransk leder som mistede respekten fra virksomhedens nyerhvervede danske afdeling efter blot fem minutters præsentationstale, eller noget så enkelt som en fransk kunde som af en uforståelig grund ikke ville betale ydelsen fra en dansk leverandør. Hovedårsagen til udfordringerne var oftest de kulturelle forskelle, og at den kløft der opstod, virkede uforståelig for de involverede parter. I disse tilfælde har jeg kunnet gøre en markant forskel ved at kombinere min brede forretningsmæssige erfaring, min forståelse af den danske kultur og min franske baggrund.

Hvor jeg har min erfaring fra...

2014

2019

2015

2019

2012

2015

2009

2012

2006

2009

2004

2006

2001

2004

1999

2001

1994

1996

Dansk kultur
Dansk erfaring
dansk erfaring
fransk erfaring
dansk erfaring
dansk erfaring
dansk erfaring
dansk erfaring
dansk erfaring
fransk erfaring

Bestyrelsesmedlem hos Confirm A/S.

Bestyrelsesarbejde, strategiudvikling og implementering.

Forretningsudviklingschef hos Knudsen Plast.

Ansvar for projektsalg til produktionsmedicovirksomheder med behov for sprøjtestøbte emner til fremstilling af medicinsk udstyr.

Director for Global Marketing hos Cooper Surgical / Origio.

Samarbejde med 15 salgsdatterselskaber: Produktlanceringer og lifecycle management, KOL management og koordinering af internationale messer.

Fungerende Salgschef i virksomhedens franske datterselskab, i 6 måneder.

Commercial Director for spin-off virksomheden SafeAir AG.

Udvikling og international lancering af en ny produktportefølje i samarbejde med salgsdatterselskaber.

Business Unit Manager hos LiNA Medical ApS.

Strategiudvikling og -implementering.

Marketing Director hos Coloplast, Kontinensdivisionen.

Udover det ansvar der kommer med funktionen i sådan en virksomhed med over 20 datterselskaber, var det på det tidspunkt, at Coloplast opkøbte Mentor (USA) og Porgès (Frankrig) kontinensforretningerne.

Senior R&D project manager hos Coloplast, Stomidivisionen.

Ledelse af produktudviklingsprojekter, "the Coloplast way". Det vil sige med en høj grad af involvering af brugerne i behovsafdækningsfasen. I den forbindelse har jeg rejst en del til Frankrig - og andre lande - for at tale med patienter og sygeplejersker, og var bindeled til ingeniørerne på produktsiden.

Quality Manager for Stomidivisionen hos Coloplast.

Overordnet ansvar for kvalitetsledelse i divisionen, som inkluderede tre fabrikker i Danmark og en i Ungarn.

CE-mærkning af Divisionens klasse I produkter.

Kvalitetsaudit af Coloplast funktioner og dansk såvel som udenlansk leverandører.

Leder af kvalitetskontrollaboratoriet hos Coloplast, på klæberfabrikken i Espergærde.

PhD forsker ved Claude Bernard universitet, i Frankrig (Lyon).

Min forskning i fysik blev udført i samarbejde med virksomheden Medinov, som fremstillede knogletilpassede hofte- og knæproteser.

Målet var at forbedre friktionsmodstand af de udsatte materialer ved hjælp af implantering af nitrogen-ioner.

bestyrelsesarbejde / conseil d'administration

Confirm leverer automations- og valideringsløsninger til produktionsvirksomheder inden for pharma, medical devices og andre GxP-regulerede virksomheder.

forretningsudvikling

Underleverandør af sprøjtestøbte plastikkomponenter til produktionsvirksomheder af medicinsk udstyr

global marketing

Produktion og markedsføring af produkter til in vitro fertilisering.

commercial director

Produktion og markedsføring af elektrokirurgiske håndtag med røgsugningsfunktion, samt tilhørende udstyr.

marketing director

Udvikling af produkter og serviceydelser, der gør livet lettere for mennesker med lidelser, indenfor kontinens-, stomi- og sårpleje.

PhD forsker

Universitet Claude Bernard er én af de tre offentlige universiteter i Lyon (Frankrig). Hoverfagene er naturvidenskab og lægevidenskab.

Lad os drøfte dit projekt eller dine forretningsmæssige udfordringer med franske samarbejdspartnere. Jeg har en bred erfaring fra en række danske medicovirksomheder, og jeg finder løsningen på dine udfordringer ved at kombinere min erfaring med min kulturforståelse fra begge lande.

MediFransk ApS

CVR-nummer: 40780904

Quick links

Denne hjemmeside benytter cookies for at analyser traffiken. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend